Skip to main content

V začetku leta 2023 smo v okviru projekta Velnes na kmetiji začeli z izvajanjem sklopa usposabljanj s področja zdravega življenjskega sloga, ki je namenjeno članom kmetijskih gospodarstev, projektnim partnerjem in drugi zainteresirani javnosti. Vsebine za usposabljanja so pripravili strokovnjaki projektnega partnerja Zdravstveni dom Murska Sobota, Center za krepitev zdravja Murska Sobota in jih tudi izvedli.

Drugo usposabljanje je potekalo meseca februarja 2023 v prostih Eko socialne kmetije Kocljevina na obrobju vasi Prosenjakovci na Goričkem, tik pred mejo s sosednjo Madžarsko. Udeleženci usposabljanja smo najprej prisluhnili predavanju Andreja Horvata iz Centra za krepitev zdravja Murska Sobota, Zdravstveni dom Murska Sobota, ki nam je predstavil pomen zdrave prehrane za ohranjanje in krepitev zdravja, s poudarkom na uporabi lokalnih in sezonskih živil pri sestavljanju obrokov. Po predavanju smo udeleženci usposabljanja poskusili kislo repo z ajdovimi žganci, ki so jo pripravile sodelavke Eko socialne kmetije Kocljevina.

Sledila je še predstavitev dejavnosti in ogled celotnega posestva in kmetije Kocljevina, ki jo je za udeležence usposabljanja izvedel Alojz Kavaš.

Utrinke iz drugega usposabljanja si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Leave a Reply

Medene Zgodbe Bel Logotip

MEDENE ZGODBE

Mojca Anzeljc s.p.
Suhi Vrh 49
9208 Fokovci
Slovenija

T: 041 946 190
E: info@medene-zgodbe.si

© Medene Zgodbe 2023